در پارسی کهن زَرپَران نام داشت به معنی گلی که پرهایش مانند زَر است، و با وارد شدن واژه های عربی به زعفران تغییر نام یافت و در دنیا با نام زعفران معرفی شد
زعفران یکی از صادرات مهم غیر نفتی ایران هست و بزرگترین صادرکنندگان زعفران در دنیا طبق آماری که در سال 2018 گرفته شد؛ ایران با میزان 101.32 میلیون دلار و 36.7% سهم صادرات جهانی در رتبه اول و به ترتیب بعد از ایران، اسپانیا، افغانستان، هند و یونان هست و همچنین چین نیز بزرگترین وارد کننده زعفران هست.
سالها هست که زعفران به عنوان گرانترین ادویه جهان بر حسب وزنش شناخته شده و ایران بود که روش کشت و مصرف آن را به دیگر نقاط دنیا یاد داد. پیاز زعفران را در ماه های مهر و آبان میتوان کاشت و در ماه آذر شاهد گلدهی زعفرانهای زیبا و خوشبو و با ارزش بود.
مشخصات ظاهری زعفران
گیاه زعفران، گیاهی هست که ارتفاع آن بین 10 تا 30 سانتیمتر است، که از وسط پیاز یا قاعده ساقه برگهای باریک و دراز خارج میشود که در بین این برگها ساقهای گلدار بیرون میآید که بین یک تا سه گل در خود جای داده است، هر گل دارای شش گلبرگ هست که بسته به واریته ها به رنگ های بنفش،ارغوانی یا گلی هستن
گل زعفران دارای 3 پرچم و کلاله 3 شاخه به رنگ قرمز ملایم به نارنجی هستند (قسمتی که به نام زعفران مشهور است و خشک شده این قسمت را استفاده میکنند) و یک لوله پرچم دارد که در انتها به سه یا بیشتر شاخه تقسیم میشود.
موارد مصرفی زعفران
زعفران از گیاهان خوراکی است که در دسته گیاهان دارویی نیز قرار میگیرد. زعفران آرام بخشی خوب است، اما برای خانمهای باردار مصرف زعفران توصیه نمیشود.
دیدگاه خود را بنویسید